Romige tomaten-paprikasoep

Aantal
4 stuks

Niveau
Makkelijk

Tijd
20 Min

Ik schreef in het stukje ‘over mij’ dat deze website een springplank is naar een kookboek voor mijn kleinzoon. De opdracht was: maak een kookboek voor je kleinzoon en dan wel graag voordat hij gaat studeren. 

Dat betekend dat er dus ook eenvoudige recepten of ‘studenten-eten’ in het kookboek moeten komen. Dit recept valt in deze categorie. Een snelle en eenvoudige soep die op zich al lekker is, maar ook naar eigen inzicht uitgebreid kan worden met gehaktballetjes, groenten en vermicelli of kleine pasta. Een lekker stuk brood erbij en je eten is klaar.

Ingredienten

  • 1 kippenbouillonblokje

  • 1 pak tomatensaus (500 gr.)

  • 1 flinke sjalot

  • 1 teen knoflook

  • 2 rode puntpaprika’s

  • 1 thl. paprikapoeder

  • 150 gr. kleine tomaatjes

  • peper en zout

  • roomkaas

  • basilicumblaadjes

Bereidingswijze

  1. Snipper de halve sjalot en een halve paprika goed fijn en fruit dit in 2 eetlepels olijfolie op een zacht vuurtje tot deze mooi zacht zijn. Haal dit dan uit de pan en zet het opzij.
  2. Snij onder het fruiten de rest van de sjalot en paprika’s klein en zet een halve liter water op voor de kippenbouillon.
  3. Schenk nog een eetlepel olijfolie in de pan. Fruit nu de rest van de sjalot en paprika voor ca. 3 minuten en voeg dan de fijn gehakte knoflook toe en fruit dat even mee. Verkruimel het bouillonblokje er boven, voeg de paprikapoeder toe en giet dan het gekookte water erbij en laat dit geheel een minuut of 5 zachtjes koken. Pureer daarna de soep met een staafmixer.
  4. Giet de tomatensaus voorzichtig bij de kokende bouillon en roer het goed door.  
  5. Snij de kleine tomaatjes in vieren, voeg ze toe aan de soep en laat alles goed warm worden en breng het op smaak met peper en eventueel wat zout.
  6. Snij een stuk of 10 blaadjes basilicum in reepjes en hussel dit door het mengsel van de paprika en sjalot, wat je opzij had gezet.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen. Leg er voorzichtig 2 theelepels roomkaas in, met daarop het paprika-sjalotmengsel en garneer het met een paar kleine basilicumblaadjes.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl