American pancakes
Wat is nou het juiste recept voor American Pancakes?
Zoveel websites en zoveel verschillende recepten en zoveel verschillende verhoudingen.
Er wordt kristalsuiker, maar ook basterdsuiker gebruikt. Twee tot vier eieren, melk of karnemelk, met of zonder vanille en soms bijna de dubbele hoeveelheid gesmolten boter. Hieruit blijkt maar weer dat er voor heel veel gerechten niet een eenduidig recept is, maar landen, streken en zelfs families hun eigen receptuur gebruiken.
Kortom, smaak is persoonlijk en daarop worden gerechten gebouwd.
Ingrediënten
2 grote eieren
300 ml. karnemelk
250 gr. bloem
2 eetl. witte
basterdsuiker6 gr. bakpoeder
½ thl. zout
evt. 1 thl. vanille-extract
30 gr. roomboter
……………………………………….
Toppings:
maple suryp
blauwe bessen
aardbeien
banaan
chocolade
slagroom
Bereidingswijze
- Smelt de boter zonder dat deze verkleurd.
- Doe de eieren met de helft van de karnemelk in een kom en klop deze los
- Voeg de bloem, het zout, het bakpoeder, de suiker en eventueel het vanille-extract toe en klop tot een egale massa.
- Voeg daarna de rest van de karnemelk en de gesmolten boter toe en mix tot een glad beslag zonder klontjes.
- Verwarm de koekenpan, met een antiaanbaklaag, op het vuur en laat een klein klontje boter in de pan smelten. Giet met een soeplepel drie kleine hoopjes beslag in de pan. Laat de pancakes rustig bakken op matig vuur tot de bovenkant droog is. Keer ze met behulp van een spatel om en bak de andere zijde voor circa anderhalve minuut.
- Serveer de American pancakes lauw-warm.
- Zoals op de foto hieronder hebben we ze de eerste keer gegeten, met abrikozen en abrikozenjam. Meng de jam dan wel even aan met wat water zodat deze wat dunner wordt.
- Maar wereld beroemd zijn natuurlijk de toppings van verse aardbeien, banaan of blauwe bessen met marple syrup.
je dit gerecht gekookt?
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl