Kladdkaka, chocoladetaart uit Zweden
Verslavend lekker…
Kladdkaka, als je dat vertaald kom je uit op plakkerige cake. En als je googelt kom je tientallen recepten tegen. Iedereen in Zweden heeft wel zijn of haar eigen favoriete recept.
Door deze chocoladetaart kort te bakken blijft het binnenste gedeelte kleverig.
Niemand weet hoe het recept ontstaan is. Is de smeuïgheid het gevolg van een mislukt baksel of was de taart te kort gebakken? Een vraag waar geen antwoord op te vinden is.
Ingrediënten
100 gr. boter
2 eieren
160 gr. basterdsuiker
75 gr. bloem
30 gr. cacao
1 thl. vanille extract
of 1 zakje vanillesuiker1 thl. zout
poedersuiker
frambozen of bramen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Smelt de boter langzaam en laat deze daarna weer iets afkoelen.
- Klop de eieren en de suiker door elkaar.
- Meng de bloem, cacao, zout en vanillesuiker in een kom door elkaar. Spatel dit door het ei-suikermengsel.
- Voeg daarna de gesmolten boter toe en roer alles goed door elkaar tot een egaal romig beslag.
- Doe het beslag in een ingevette bakvorm van 20-22 centimeter en bak deze in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Serveer de taart warm als dessert met een bolletje roomijs of een lepel Skyr.
Maar ook koud met bijvoorbeeld poedersuiker en frambozen of bramen is hij niet te versmaden.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl