Ingredienten
4 roodbaarsfilets
1 paprika
2 venkelknollen
2 eetl. kappertjes
1 teen knoflook
3 aardappels
½ knolselderij
roomboter
olijfolie
100-150 ml. melk
1 eierdooier
peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 80°C en zet 4 borden in de oven.
- Was de groenten. Snij de venkel doormidden en daarna in dunne repen. Snij de paprika in kleine stukjes. Schil de aardappelen en maak de knolselderij schoon en snij deze in stukken.
- Kook de aardappelen en knolselderij gaar en laat deze goed uitdampen.
- Bak in een koekenpan de venkel, met een combinatie van 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie, tot deze mooi zacht is en lichtbruine randjes krijgt van de karamellisatie.
- Bak gelijktijdig in een kleine pan de paprika in 4 eetlepels olijfolie tot deze zacht is. Doe de uitgelekte kappertjes erbij en verwarm deze mee.
- Als de venkel zacht begint te worden kun je de vis gaan bakken. Verhit hiervoor een koekenpan tot hij heet is en voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe. Bak de roodbaars met de huid naar beneden in de pan tot het vel krokant is. Zet het vuur laag en draai de vis om en bak deze totdat hij gaar is en laat hem daarna even rusten.
- Terwijl de vis gebakken wordt kun je in de pan van de aardappels de melk met één teen uitgeperste knoflook koken. Pureer de aardappels en knolselderij en meng deze met de helft van de warme melk. Roer er eerst een flinke eetlepel roomboter doorheen en daarna al roerend een eierdooier tot het een romige puree is geworden. Je kunt zo nodig nog wat melk toevoegen. Breng het op smaak met peper en zout.
- Schep op elk bord een volle lepel aardappelpuree en leg de venkel ertegenaan. Leg daar bovenop de roodbaars. Schep vervolgens de paprika met kappertjes eromheen en giet wat van de olijfolie over het gerecht.
PS: kun je niet aan roodbaars komen? Geen probleem, dit gerecht is ook lekker met zeebaars, skrei of zalm.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl