Pasta al ragù met linzen en aubergine

Pasta al ragù met linzen en aubergine

Dit is zo’n recept wat ontzettend lekker is en vraagt om met anderen gedeeld te worden. Een vegetarische pasta al ragù van Beau. Misschien wat aanpassen aan jouw smaak.

Mijn aanpassing was wat minder linzen en deze gaar koken in de saus, maar met een takje meer rozemarijn.

Een Rioja Crianza of een Tempranillo is een mooie volle wijn voor in en bij dit gerecht.

Aantal
4

Niveau
middelmatig

Tijd
45 minuten of langer

Ingrediënten

  • 1 aubergine

  • 1 ui

  • 1-2 stengels bleekselderij

  • 70 gr. tomatenpuree

  • 2 takjes rozemarijn

  • 300 ml. rode wijn

  • 300 ml. groentebouillon

  • 200 gr. linzen

  • 300 gr. pasta
    (linguine of tagliatelle)

  • Parmezaanse kaas

  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en bleekselderij in kleine stukjes.
  2. Zet een pan op het vuur en laat deze warm worden. Doe er een scheutje olijfolie in en fruit de ui en bleekselderij.
  3. Snij ondertussen de aubergine in kleine dobbelsteentjes. Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
  4. Als de ui en bleekselderij glazig beginnen te worden schenk je er nog een scheutje olijfolie bij en voeg je de aubergine toe. Bak dit even goed door.
  5. Vervolgens bak je de tomatenpuree en de rozemarijn een paar minuten mee. Voeg dan pas tweederde van de e wijn en bouillon toe zodat de tomatenpuree eerst even kan ontzuren.
  6. Spoel de linzen goed af en voeg ze aan het gerecht toe. Laat het gerecht minimaal 30 minuten sudderen. Maar heb je meer tijd, laat het dan langer sudderen. Eventueel moet je dan wat extra wijn en bouillon toevoegen. De smaak wordt dan veel voller. In mijn gerecht heb ik rauwe linzen gebruikt en die gegaard in dit gerecht. Dan heb je sowieso meer tijd nodig.
  7. Laat de ragù zonder deksel wat inkoken tot een dikke saus terwijl je in een 2e pan de pasta a la dente kookt. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de pasta daarna meteen bij de ragù. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om de saus te binden.
  8. Verdeel het gerecht over de borden en schaaf met de kaasschaaf wat Parmezaanse kaas erover.

Dit recept komt van Beau, de persoon achter de website keukenmeid.

Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl