Paprika’s, gevuld met aardappelpuree en veel kaas

Peperoni di medie dimensioni

Aantal
2

Niveau
makkelijk

Tijd
60 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s

  • 600 gr. aardappels

  • 80 gr. Parmezaanse kaas

  • 1 thl. gerookte
    paprikapoeder

  • ¼ bos peterselie

  • 3 takjes basilicum

  • 1 ei

  • olijfolie extra vierge

  • peper en zout

  • 120 gr. prosciutto

  • 150 gr. provolone

  • 2 plakken brood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kook de aardappels gaar en laat ze goed uitstomen. Pureer ze daarna en bij voorkeur met een aardappelzeef. Meng de puree met het ei, parmezaanse kaas, peterselie, basilicum en olijfolie tot één geheel en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Maak het broodkruim door de 2 plakken brood heel fijn te snijden en meng het met 1 à 2 eetlepel olijfolie extra vierge.
  4. Snij de paprika’s doormidden maar laat de steeltjes eraan. Haal de zaadlijsten eruit.
  5. Vet de binnenkant in met olijfolie en schep een eetlepel puree in de paprika’s en bedek de hele binnenkant hiermee. Bedek de aardappelpuree met stukjes prosciutto.
  6. Snij de provolone in 12 gelijkmatige stukken en leg in elke paprika 3 stukjes kaas. Vul de paprika’s verder op met de aardappelpuree. Strooi tenslotte het broodkruim eroverheen.
  7. Zet de paprika’s in de oven en gaar ze tot de paprika’s zacht zijn en de bovenkant mooi bruin en krokant is.
  8. Maak ondertussen een salade met tomaat, olijven, lente-ui en verse kruiden, bijvoorbeeld tijm, peterselie en oregano. Maak het af met een dressing van rode wijnazijn en olijfolie.
  9. Garneer de goudbruine paprika’s met nog enkele basilicumblaadjes en serveer dit met de salade en een glas rode of witte wijn.

Eet smakelijk

Provolone zou je kunnen vervangen door mozzarella en zelfs door emmentaler of gruyère kaas, maar de smaak van het gerecht zal dan natuurlijk ook iets anders zijn.

Volg mij ook op Instagram!

Heb je dit gerecht gekookt?

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl