Pasta met vis en zeevruchten

Aantal
4

Niveau
gemiddeld

Tijd
50 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr. pasta

  • 2 kabeljauwfilets

  • 12 gamba’s

  • 16-20 mosselen

  • 1 potje ansjovis

  • 1 ui

  • 2 knoflooktenen

  • 1 rode peper

  • 1 rode paprika

  • 100 gr. doperwten

  • 10 zongedroogde tomaten

  • 4 rijpe trostomaten

  • ¼ wijnglas droge vermout
    of witte wijn

  • peper en zout

  • olijfolie extra vierge

  • ¼ bos peterselie

Bereidingswijze

  1. Snij de kabeljauw in stukken van 3 bij 3 centimeter. Pel de gamba’s en laat de ansjovis uitlekken, maar bewaar de olie.
  2. Snij de paprika in kwarten en vervolgens in repen. Snipper de ui, de knoflook en de rode peper, nadat je van de peper de zaadlijsten verwijderd hebt. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes, was de tomaten en hak deze fijn. Hak tenslotte de peterselie grof.
  3. Zet een grote pan water met ruim gezouten water op het vuur voor de pasta. Zet daarnaast een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden. Doe er een lepel olijfolie in en fruit hierin de ui, paprika en rode peper tot deze zacht en glazig zijn. Voeg dan de knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak deze even mee. Voeg als de knoflook begint te kleuren de tomaten toe en laat het geheel even sudderen en doe dan de doperwten erbij. Breng het op smaak met peper en zout. Schep de inhoud van de koekenpan in een steelpannetje en hou dit warm. Zet de koekenpan terug op het vuur.
  4. Nu kun je de pasta koken en de vis bakken, zodat ze beiden gelijktijdig gaar zijn. Doe voor de vis een scheutje olie van de ansjovis in de pan en bak hierin de kabeljauwstukjes samen met de gamba’s en mosselen.
  5. Blus de vis af met een klein scheutje vermout of witte wijn als deze bijna gaar is en schep de inhoud van het steelpannetje en de ansjovis voorzichtig door de vis. Strooi er wat peper overheen.
  6. Giet de pasta af en schep er 1 lepel kookvocht doorheen.
  7. Verdeel de pasta over de borden. Schep de vis met de saus over de pasta en verdeel het heerlijk kookvocht over de borden en druppel er wat olijfolie over. Garneer het met de peterselie en dien het gelijk op.

Eet smakelijk

Ik verwarm de borden regelmatig voor en zeker bij deze gerechten. Pasta’s, rijst en sauzen koelen heel snel af als je ze op een koud bord serveert. Het voorverwarmen kan in een oven op 75ºC, maar ook in een bak heet wat met een beetje afwasmiddel.

Volg mij ook op Instagram!

Heb je dit gerecht gekookt?

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl