Ingredienten
600 gr. sukadelappen
100 gr. licht gerookt spek
of ontbijtspek350 gr. wortels
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetl. roomboter
2 eetl. bloem
70 gr. tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
300 ml. rode wijn
2 laurierblaadjes
500 gr. aardappels
250 gr. champignons
peper en zout
stokbrood
Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur en zorg dat deze goed warm wordt. Snij ondertussen het spek in kleine dobbelsteentjes en bak dit daarna uit in de hete pan. Schep het uit de pan en zet het opzij.
- Snij het vlees in flinke stukken en bak het vlees in porties in het spekvet tot het mooi bruin is. Doe tenslotte al het vlees in de pan.
- Snipper ondertussen de ui en knoflook. Halveer de wortels en snij deze in plakjes. Voeg eerst de ui toe en bak deze even mee tot deze glazig begint te worden, voeg dan de knoflook, wortel en laurier toe en bak dit nog even mee.
- Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit even meebakken. Doe daarna de bloem erbij en bak dit even mee. Voeg dan pas een volle rode wijn in kleine scheutjes toe zodat het vlees niet te veel afkoelt. Vul dit aan met ongeveer 300 ml. bouillon. Voeg met de pepermolen een paar flinke draaien peper over en laat het geheel daarna ca. 2,5 uur stoven.
- Schil de aardappels en snij deze in kleinere stukjes en voeg die na 2,5 uur toe.
- Maak de champignons schoon en halveer ze. Bak de champignons in een koekenpan tot ze mooi gekaramelliseerd zijn en voeg die als laatste met de spekjes toe aan de Boeuf Bourguignon.
- Serveer het gerecht met knapperig stokbrood, zodat je dit door de heerlijk saus kunt halen.
Heb je dit gerecht gekookt?
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl