Zoete aardappel met Parmezaanse kaas

Aantal
4

Niveau
makkelijk

Tijd
75 minuten

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels

  • olijfolie extra vierge

  • peper en zout

  • 75 gr. Parmezaanse kaas

  • peper en zout

  • 1 zak rucola

  • 2 rode paprika’s

  • 1 komkommer

  • balsamico-azijn

  • 1 eetl. oregano

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Boen de zoete aardappels goed schoon of schil ze.
  3. Snij de aardappelen met een scherp mes in plakjes van 2 mm. Máár, snij de aardappel niet helemaal door tot op de plank zodat de onderkant nog met elkaar verbonden is. Dit gaat heel makkelijk als je de aardappel tussen 2 eetstokjes legt.
  4. Kwast de aardappels in met olijfolie. Leg ze in een bakblik en zet deze in de oven. Het duurt ongeveer 40-50 minuten tot de aardappel gaar is. Tijdens het garingsproces gaan de plakjes uit elkaar staan. Ik kwast de aardappels tijdens het bakproces nog 2 keer in met olijfolie.
  5. Als de aardappels gaar zijn leg je wat geraspte Parmezaanse kaas op de aardappel. Dit zorgt voor een extra krokant laagje en is een heerlijke toevoeging voor de smaak.
  6. Maak ondertussen de salade klaar. Giet een scheutje olijfolie en een goede balsamicoazijn over de sla en hussel dit voorzichtig om.
  7. Snij de komkommer en paprika in blokjes en leg dit op de salade. Druppel daar nog wat balsamicoazijn overheen en maak het af met oregano.
  8. Schep wat salade op de borden en leg op elk bord een zoete aardappels. De Parmezaanse kaas die ernaast is gevallen vormt een mooie kaaswafel. Haal deze voorzichtig uit het bakblik en leg de kaaswafel op de zoete aardappel.

Eet smakelijk

Volg mij ook op Instagram!

Heb je dit gerecht gekookt?

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl