Aardappels met Merquez en groenten, een vakantiegerecht

Als vakantiegerecht gemaakt, maar het kan thuis net zo goed.
Afgelopen vakantie heb ik weer dieverse nieuwe gerechten gemaakt. Alles op één gaspit.
Je begint met de ingrediënten die makkelijk warm zijn te houden en tijdens het warm houden niet verpieteren. Misschien een niet alledaags woord en zelfs misschien een Frisisme. Het komt er op neer dat de bereidde ingrediënten zachter en er niet lekkerder op worden.
.
Ingrediënten
6 aardappels
1 pakje merquez worstjes
1-2 uien
1 paprika
1 courgette
2 tenen knoflook
evt 1 rode peper
roomboter
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snij deze in parten. Snij de groenten in niet al te kleine stukken. Snipper de uien en snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit een koekenpan en doe er een klontje boter en een lepel olijfolie in. Bak de aardappels rustig op matig vuur en keer ze regelmatig om zodat alle kanten bruin worden.
- Schuif de aardappels opzij en braad de worstjes aan alle kanten aan. Het vet wat vrijkomt zal de smaak aan het gerecht geven. Als de worstjes bijna gaar zijn haal je de aardappels en worstjes uit de pan. Houd dit warm in een tweede pan of tussen 2 borden.
- Doe opnieuw een lepel olie in de pan en bak hierin de uien. Wanneer de uien beginnen te verkleuren doe de de groenten en de knoflook erbij. Bak daarna de groenten op een hoogvuur tot het zacht begint te worden.
- Snij de worst in stukjes en doe deze met de aardappels bij de groenten. Bak alles nog even tot het goed warm is. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Je kunt een in ringen gesneden rode peper meebakken om het gerecht in zijn geheel pittiger te maken. Als je de rode peper voor het opdienen erover strooit zal het zo nu en dan een pittige smaak geven.



Heb je dit gerecht gekookt?
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl