Courgettesoep met een vleugje gorgonzola

licht romig, met op de achtergrond
de lichte smaak van gorgonzola
Ingredienten
2 courgettes
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 blokjes kippenbouillon
50 – 60 gr. gorgonzola dolce
1 rode paprika
peterselie
olijfolie
vers brood
roomboter
Bereidingswijze
- Snij de sjalotjes en courgettes in grove stukken. Plet de knoflook en verwijder het vliesje en snij deze in plakjes. Kook ongeveer 750 ml. water. Snij de paprika in hele kleine blokjes en doe deze in een schaaltje en giet daarbij een klein beetje gekookt water zodat deze net onderstaan.
- Zet een soeppan op het vuur en giet daarin 2-3 eetlepels olijfolie. Bak hierin de sjalotjes en courgette tot deze lichtbruin beginnen te worden. Voeg dan de knoflook toe om te voorkomen dat deze verbrandt. Bak het geheel nog even door en giet dan zoveel gekookt water op dat de courgette onder staat.
- Verkruimel er 1 tablet kippenbouillon over, breng het opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat het zachtjes koken tot de courgette gaar is. Pureer de soep tot deze egaal is.
- Breng de soep nu eerst op smaak met peper. Mocht de soep nog wat flauw zijn dan kun je kleine stukjes van het 2e bouillontablet toevoegen en nog even pureren.
- Daarna pas de gorgonzola in kleine porties toevoegen en opnieuw even pureren. Hij moet namelijk niet overheersen, maar net op de achtergrond aanwezig zijn. Schep de soep in kommen. Laat de paprika even uitlekken in een zeef en verdeel hem daarna over de vier kommen en garneer het met de fijngesneden peterselie. Eventueel kun je er nog een klein beetje goede olijfolie overheen druppelen.
- Serveer dit met heerlijk vers brood, besmeerd met roomboter.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl