Groene groenten met spinaziesaus

Een kindermaaltijd.

Het is elke keer weer een plezier om Mats te zien eten. Voor wie hem niet kent, hij is onze kleinzoon en nu 20 maanden oud. Hij is de reden van het schrijven van een kookboek dus ook van deze website. Dat was immers de uitdaging die mijn kinderen mij stelden: ‘maak een kookboek voor je kleinzoon en dat dan wel graag voordat hij gaat studeren.’

Hij heeft een fantastische moeder die altijd zorgt voor vers en gevarieerd eten. Zo ook deze maaltijd. Mijn dochter bedacht terplekke deze maaltijd voor hem. ‘Groene groenten met spinaziesaus’ en hij smult ervan.

Ik mocht het gerecht ook even proeven en het smaakt verrassend lekker. Voor volwassen zou er nog wel wat zout en peper of iets van Spaanse pepers door moeten voor wat extra pit en een eventueel nog een oude geraspte kaas erover.

Dat moet ik uitproberen, kijken of dat lukt. Gewoon weer een uitdaging die ik aan mag gaan.

Aantal
1 klein kind

Niveau
makkelijk

Tijd
20 minuten

Ingrediënten

  • 40 gr. linzen-
    of speltpasta

  • 3 stronkjes broccoli

  • ¼ courgette

  • 3 champignons

  • 100 gr. spinazie

  • 10 blaadjes
    verse basilicum

  • 50 ml. havermelk

  • edelgistvlokken

Bereidingswijze

  1. Spoel de groenten goed af en snij de courgette en broccoli in kleine stukjes. Borstel de champignons schoon, halveer de champignons en snij ze in plakjes.
  2. Kook de groenten en linzenpasta in ruim, ongezouten water tot de pasta gaar is. Giet dit af.
  3. Was onder het koken van de pasta de spinazie en pureer dit samen met de basilicumblaadjes en havermelk.
  4. Verwarm het spinaziemengsel in de koekenpan, doe de groenten erbij en schep alles goed door elkaar.
  5. Schep het eten op zo’n mooi bordje en strooi er wat edelgistvlokken over.

Hoe mijn versie van dit recept er straks uit gaat zien? Dat moet ik nog uitproberen, kijken of dat lukt. Wie weet staat het binnenkort op deze website, maar voor het zelfde geld onthul ik het pas in mijn kookboek.

Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl