Gezond?
Een groentelasagne, je zou denken dat is wel gezond.
Maar gezien de cremè fraiche, room en de hoeveelheid kaas valt deze heerlijke lasagne niet echt in de gezonde categorie.
Maar lekker, dat is hij wel!
Ingredienten
1 sjalot
1 teen knoflook
1 broccoli
100 gr. doperwten
handvol peultjes
10 zongedroogde tomaten
250 ml. groentebouillon
100 ml. crème fraiche
100 ml. room
peper en zout
2 eetl. oregano
100 gr. Parmezaanse kaas
1 buffelmozzarella
balsamicoazijn
- Verse pasta
1 ei
100 gr. bloem
of 150 gr. kant en klare
verse lasagnebladen
Bereidingswijze
- Pel de sjalot en knoflook en snij ze fijn. Snij ook de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snij de broccoliroosjes los, snij of scheur deze klein en was het in een vergiet. Draad de peultjes en snij ze in 1 centimeter brede stukken.
- Zet een pan op het vuur en fruit de sjalot langzaam op een laag vuurtje. Doe de knoflook en de zongedroogde tomaten erbij en fruit dit mee tot de knoflook zacht is, maar niet verkleurt.
- Doe de groenten en de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en kook de groenten beetgaar.
- Maak, als je een pastamachine hebt, ondertussen de lasagnebladen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Giet de groenten af en voeg de crème fraiche en room toe en verwarm dit mee. Breng het op smaak met peper en eventueel wat zout. Voeg de oregano toe.
- Rasp de Parmezaanse kaas en snij de mozzarella in 6 plakken.
- Schep een lepel van het groentemengsel in een ovenschaal en bedek het met lasagnebladen. Schep dan opnieuw een lepel groentemengsel erop, strooi er wat geraspte kaas overheen en bedek het weer meer lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer.
- Bedek de laatste laag met de plakken mozzarella en de rest van de gerapte kaas.
- Plaats de schaal voor zo’n 30 minuten in de oven.
- Druppel voor het opdienen een goeie balsamicoazijn over de lasagne.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl