Havermoutkoeken met rozijnen, cranberries en noten

Koekjes van havermout en speltmeel

Een eenvoudig basisrecept waarop je kunt variëren naar eigen inzicht en smaak

Deze koekjes waren rijkelijk gevuld met noten, rozijnen, cranberries, zaden en kokos. Maar probeer ook eens met chocoladechips. Verrassend lekker.

Aantal
10-12 stuks

Niveau
makkelijk

Tijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 125 gr. speltmeel

  • 50 gr. havermout

  • 1 thl. (wijnsteen)
    bakpoeder

  • 1 eetl. koekkruiden

  • 50 gr. rozijnen

  • 50 gr. cranberries

  • 50 gr. pecannoten

  • 4 eetl. geraspte kokos

  • 1 eetl. kleine zaden

  • snuf zout

  • 50 ml. kokosolie of
    50 gr. roomboter

  • 50 gr. ahornsiroop,
    dadelsiroop, honing of
    kokosbloesemsuiker

  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Neem een koekenpan en rooster de havermout voor 2 minuutjes op matig vuur. Dat geeft een lekkere extra diepe smaak aan de koekjes.
  3. Hak de pecannoten grof.
  4. Meng daarna alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan de gesmolten kokosolie en honing of een andere zoetstof toe en meng het door de droge ingrediënten.
  5. Schep daarna een opgeklopt ei erdoor.
  6. Smeer het mengsel uit op bakpapier. Het mag zo’n 7-8 millimeter dik zijn. Snij eventueel het deeg met een mes in repen, ter grootte van jouw koekjes. Schuif het mes onder de reep en schuif de repen iets uit elkaar.
  7. Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en laat volledig afkoelen voor je ze eet.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl