Havermoutkoeken met rozijnen, cranberries en noten
Koekjes van havermout en speltmeel
Een eenvoudig basisrecept waarop je kunt variëren naar eigen inzicht en smaak
Deze koekjes waren rijkelijk gevuld met noten, rozijnen, cranberries, zaden en kokos. Maar probeer ook eens met chocoladechips. Verrassend lekker.
Ingrediënten
125 gr. speltmeel
50 gr. havermout
1 thl. (wijnsteen)
bakpoeder1 eetl. koekkruiden
50 gr. rozijnen
50 gr. cranberries
50 gr. pecannoten
4 eetl. geraspte kokos
1 eetl. kleine zaden
snuf zout
50 ml. kokosolie of
50 gr. roomboter50 gr. ahornsiroop,
dadelsiroop, honing of
kokosbloesemsuiker1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Neem een koekenpan en rooster de havermout voor 2 minuutjes op matig vuur. Dat geeft een lekkere extra diepe smaak aan de koekjes.
- Hak de pecannoten grof.
- Meng daarna alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan de gesmolten kokosolie en honing of een andere zoetstof toe en meng het door de droge ingrediënten.
- Schep daarna een opgeklopt ei erdoor.
- Smeer het mengsel uit op bakpapier. Het mag zo’n 7-8 millimeter dik zijn. Snij eventueel het deeg met een mes in repen, ter grootte van jouw koekjes. Schuif het mes onder de reep en schuif de repen iets uit elkaar.
- Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en laat volledig afkoelen voor je ze eet.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl