Italiaanse bol met Italiaans gekruide hamburger

Aantal
4 personen

Niveau
gemiddeld

Tijd
30 minuten

Ingredienten

  • 4 Italiaanse bollen

  • 500 gr. rundergehakt

  • 1 blokje runderbouillon

  • ¾ blikje tomatenpuree
    (ca. 55 gram)

  • 2 eieren

  • 1 thl. rozemarijn

  • 1½ thl. tijm

  • ½-1 thl. scherpe
    paprikapoeder

  • zwarte peper

  • 10-15 zongedroogde
    tomaatjes

  • paneermeel of
    broodkruim

  • roomboter en olijfolie

  • 2 rode uien

  • balsamicoazijn

  • honing of suiker

  • sla

  • salade

Bereidingswijze

  1. Los in een kom het bouillonblokje in één eetlepel heet water op. Roer daarna de tomatenpuree erdoor. Voeg vervolgens het zout, flink peper, de kruiden en de eieren toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Snij de zongedroogde tomaatjes klein en schep dit samen met het gehakt erdoorheen. Voeg zoveel paneermeel of broodkruim erdoor dat het gehakt stevig genoeg is om er mooie hamburgers van te maken. Kneed niet te lang omdat je dan een deel van het vet eruit kneed.
  3. Zet 1 of 2 koekenpannen op het vuur en laat deze goed warm worden. Doe er een klont boter en wat olijfolie in. Bak de hamburger mooi bruin en bijna gaar. Bak vooral niet te lang want dan krijg je van die droge hamburgers.
  4. Snij ondertussen de Italiaanse bollen doormidden en rooster deze even op een bakplaat, in een droge koekenpan of gril ze even in de oven. Hierdoor trekt straks het vocht minder snel in het broodje
  5. Maak een salade met bijvoorbeeld rucola of sla naar keuze, vleestomaten en olijven. Een dressing van olijfolie en een lekkere stroperige balsamicoazijn past hier uitstekend bij.
  6. Snij de rode uien in dunne ringen. Haal de hamburgers, als deze bijna gaar zijn, uit de pan en houdt ze warm onder zilverfolie. Nu garen de hamburgers nog lichtjes door, maar blijven ze mals net als een biefstukje. Bak de uien in het achtergebleven vet tot deze zacht zijn. Voeg dan een flinke scheut balsamicoazijn toe en laat dit inkoken. Voeg zoveel honing of suiker toe tot je de smaak van de uien lekker vindt.
  7. Beleg de geroosterde broodjes met wat sla, de hamburger en daarop de gekarameliseerde uien. Eet smakelijk

Heb je dit gerecht gekookt?

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl

Button