Italiaanse jagersstoofpot

Aantal
4 pers.

Niveau
gemiddeld

Tijd
4-5 uren

Het lekkerste is …

Het lekkerste is als je voor dit Italiaanse recept pepose runder- of kalfsschenkel gebruikt, maar met sukadelappen of mooi doorregen runderlappen lukt het ook prima.

De Italianen eten het als warme brunch op een geroosterde bruschetta, maar ook als diner met gekookte aardappeltjes, wortels of cavolo nero.

En zijn jullie maar met z’n tweeën, maak dan een dubbele portie. Dan heb je later voor die week nog een portie of vries het in.

Ingredienten

  • 1 kg. rundvlees

  • 8 tenen knoflook

  • 1 volle eetl. zwarte peper

  • zout

  • 2 takken rozemarijn

  • 2 laurierbladen

  • 1 fles Chianti
    of een fruitige rode wijn

  • 300 gr. pasta

  • Grana Perdano

Bereidingswijze

  1. Snij het vlees in grove stukken. Neem een passende pan, zodat je bij voorkeur 3 lagen vlees erin kunt leggen.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en leg de 1e laag van rundvlees in de pan met daarop een paar hele tenen knoflook, zout en flink wat grof gemalen peper. Leg vervolgens nog een laag rundvlees in de pan, en herhaal dit tot al het vlees in de pan ligt. Giet vervolgens de wijn erover, leg de laurierblaadjes, de takjes tijm en rozemarijn erop en vul bij met water tot het vlees net onder staat.
  3. Zet de pan op het vuur en breng het langzaam aan de kook. Dek de pan af met een dubbele laag aluminiumfolie en een deksel en zet de pan in de oven voor ongeveer 4-5 uren of tot het vlees goed mals is.
  4. Als het vlees gaar en boterzacht is haal je het uit de oven en zet het op zacht vuurtje. Schep het bovendrijvende vet af en haal de laurier en rozemarijn uit de pan. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar als draadjesvlees. Maak op smaak met zout en peper.
  5. Kook een grove pasta, zoals fusilli, penne of tagliatelle beetgaar.
  6. Neem diepe borden, zodat voor het gegeten wordt je het goed kunt omscheppen. Verdeel de pasta over de borden en schep hierop het heerlijke stoofvlees en schaaf er een paar dunne pakjes Grana Perdano erover.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl