Khaled’s anijskoekjes

Aantal
40 stuks

Niveau
Makkelijk

Tijd
40 Min

Khaled’s anijskoekjes

uit Egypte.

We hebben door de jaren heen verschillende keren uitgebreid gekookt voor onze collega’s. Khaled is één van de koks die vanaf het begin erbij is en op één van die diners hebben deze heerlijke koekje als afsluiting bij de koffie geserveerd.

Deze koekjes kunnen zowel zacht als krokant gebakken worden.

Ingredienten

  • 500 gr. bloem

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 thl. zout

  • 375 gr. suiker

  • 4 eetl. geschaafde amandelen

  • 2 eetl. anijszaad

  • 250 ml. zonnebloemolie

  • 6 grote eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Weeg ondertussen alle ingrediënten af en meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar.
  3. Als de oven warm is klop je de eieren en olie ca. 1 minuut met de mixer of de garde in een 2e kom.
  4. Vervolgens giet je dit bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar.
  5. Smeer het uit, over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koek tot deze mooi verkleurt is.
  6. Haal de koek uit de oven en laat hem afkoelen als je zachte anijskoek wilt hebben.
  7. Wil je krokante koekjes, snij dan de koek in smalle stukken en leg ze op het rooster. Bak deze nog ca. 5 minuten in de oven.

Op de foto zijn links de zachte anijskoekjes en rechts de krokante.

Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl