Kip met kiwi chutney

Aantal
4 personen

Niveau
gemiddeld

Tijd
25 + 30 Min

Kipfilet met kiwi chutney uit de keuken van Entre-Nous.

Eén van de gerechten die we gemaakt hebben bij een kookevenement van gerechten uit de hele wereld. Entre-Nous bestaat uit een paar kookfanaten die al vijf keer een diner hebben verzorgd voor hun collega’s van de operatie-afdeling. Elke keer een ander uitgangspunt of een ander land.

Nu wachten tot de pandemie voorbij is zodat we de 6e editie hiervan kunnen organiseren.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets of kippendijen

  • 4 kiwi’s

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • 2 lente-uien

  • 4 eetl. witte
    basterdsuiker

  • 2 thl. gemberpoeder

  • 1 eetl. witte wijnazijn

  • 2 eetl. gekonfijte
    gembersnippers

  • peper en zout

  • gembersiroop

  • olijfolie

  • roomboter

Bereidingswijze

  1. Maak de chutney een paar dagen van tevoren om de smaken goed te laten intrekken.
  2. Schil de kiwi’s en snij ze eerst in 8 partjes en daarna in plakjes. Snipper de ui, snij de paprika in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en laat de ui onder regelmatig omscheppen fruiten tot deze glazig is. Voeg dan de paprika en lente-ui toe en fruit deze ongeveer 3 minuten mee.
  4. Vervolgens de gemberpoeder en gembersnippers toevoegen, samen met de suiker en wijnazijn erbij en dit 5 minuutjes laten stoven.
  5. Voeg de kiwi toe en laat dit maximaal 5 minuten meestoven. Breng het op smaak met peper en zout en laat het afkoelen. Afgesloten in een pot is dit ca. 3 weken houdbaar.
  6. Bak de kip in roomboter rondom mooi bruin. Bestrooi ze met wat peper en zout en giet er vervolgens gembersiroop bij. Laat de kip op laag vuur glaceren terwijl deze gaart. Schenk er nog zo nodig wat gembersiroop bij.
  7. Serveer dit met gebakken aardappeltjes of rijst met gekookte- of gebakken groenten.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl