Kokostaart
Traktatie van onze arts-assistent van de anesthesie bij haar afscheid.
Ingredienten
125 gr. zelfrijzend bakmeel
100 gr. geraspte kokos
snuf zout
300 gr. fijne kristalsuiker
125 gr. boter
2 eieren
springvorm 22-24 cm.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier.
- Zoals met bijna alle recepten voor gebak is het belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is.
- Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Vul de taartvorm en bak je koek in 25-30 minuten goudbruin in de oven. Laat de koek nog even in de oven staan met de deur halfopen. De taart neigt tot inzakken. Dit heeft geen effect op de smaak, maar het ziet er iets minder mooi uit.
- Laat je kokoskoek een paar uur afkoelen, anders valt hij uit elkaar met aansnijden. Niet omdat hij niet stevig genoeg bakt, maar de boter is nog warm en moet nog afkoelen en steviger worden
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl