Pasta carbonare met boterzachte prei
Vegetarische pasta
Deze vegetarische pasta met prei mag eigenlijk geen carbonare heten. Want eigenlijk moet er Italiaanse Pancetta doorheen.
Maar probeer dit maar eens, je mist de Pancetta echt niet.
Ingrediënten
300 gr. bloem
4 eieren
2 preien
50 gr. roomboter
2 tenen knoflook
6 takjes tijm
½ glas Chardonnay
200 ml. groentebouillon
50 gr. Pecorino of
Parmezaanse kaasolijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
- Snij de prei in dunne, scheve ringen. Was deze goed en laat ze op een theedoek goed uitlekken. Hak de knoflook fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes.
- Smelt de boter en fruit de fijngehakte knoflook met de tijm op een zacht vuurtje. De boter en tijm mogen niet verkleuren. Voeg de prei toe en schep het om. Giet de Chardonnay en de bouillon erbij en laat dit langzaam in ca. 40 minuten gaar worden.
- Maak ondertussen de verse tagliatelle van de bloem en 3 eieren. Dit staat beschreven in Pasta met paddenstoelen en grove pesto. Heb je geen pastamachine? Koop dan verse pasta, dat is gewoon lekkerder.
- Zet een grote pan water op en kook de verse pasta à la dente. Giet ondertussen de prei af en bewaar een kopje van het kookvocht. Giet de pasta af en schep de prei en de pasta door elkaar. Wacht 2 minuten voordat je het eimengsel erbij doe.
- Kluts het laatste ei en doe hier 30 gram fijn geraspte kaas doorheen en verdun dit met een scheutje kookwater. Giet dit over de pasta met prei heen en schep het goed door elkaar.
- Breng de pasta op smaak met zout en flink peper en rasp er nog wat kaas overheen.
Buon Appetito
Het recept voor de verse pasta vindt je ook op deze website onder: https://chefineigenhuis.nl/pasta-met-paddestoelen-en-grove-pesto/
Naar een recept van Jamie Oliver
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl