Quinoaburger met zoete uien
Ingrediënten
150 gr. quinoa
1 sjalot
1 spaanse peper
1 thl. korianderpoeder
¼ thl. kerriepoeder
½ thl. komijnpoeder
2 eieren
30-50 gr. paneermeel
olijfolie of roomboter
Bereidingswijze
- Zet een koekenpan op middelmatig vuur en rooster hierin de quinoa tot deze licht verkleurd en nootachtig gaat ruiken.
- Kook daarna de quinoa in ruim water tot deze gaar is en laat de quinoa uitlekken in een zeef.
- Snipper ondertussen de sjalot en spaanse peper goed fijn en fruit beide in één eetlepel olijfolie. Als de sjalot mooi glazig is kan de quinoa toegevoegd worden. Laat de quinoa onder voortdurend omscheppen een minuut of 5 meebakken. Schep dan het mengsel in een bord en laat het afkoelen.
- Meng, als quinoa afgekoeld is, de eieren met de kerrie- en de komijnpoeder in een kom en schep dit door het quinoamengsel. Daarna voeg je in delen de paneermeel toe tot er een stevig mengsel ontstaat waarvan je 6 hamburgers kunt maken.
- Zet deze hamburgers ca. 60 minuten in de koelkast om ze koud te laten worden. Ze vallen daardoor bij het bakken niet uit elkaar.
- Zet een koekenpan op middelmatig vuur en laat deze warm worden. Voeg een beetje olijfolie of boter toe en bak hierin de quinoaburgers, in ongeveer 10 minuten tot deze mooi bruin zijn.
- Serveer deze met een uienmarmelade, opgebakken aardappels en gegrilde groenten.
Het recept voor de uienmarmelade staat bij het recept van de malse hamburgers. https://chefineigenhuis.nl/andijvieburger-in-pittige-tomaten-paprikasaus/
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl