Pure port?
Alleen met een beetje steranijs en een kaneelpijpje.
Maar natuurlijk kan het ook een rode wijn en zelfs witte wijn. Alleen dan zal je wel wat suiker moeten toevoegen. Dat hoeft bij de port niet, omdat die opzich al zoet genoeg is.
Ingredienten
1 kg. stoofperen
1 fles port
½ steranijs
1 pijpje kaneel
1 thl. cacao
Bereidingswijze
- Schil de peren, snij ze doormidden of in vieren en verwijder de klokhuizen.
- Doe de peren met de steranijs, het pijpje kaneel en cacao in een pan en schenk er dan zoveel port bij dat de peren onder staan.
- Breng het aan de kook en zet het vuur laag en laat ze op en laag pitje koken totdat de peren zacht zijn.
- Haal de peren voorzichtig uit de pan en laat de port voor de helft inkoken. Zo krijg je er een heerlijke ‘portsaus’ bij.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons
Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl