Vakantiegerecht: opgebakken aardappels met vis

Vakantiegerecht uit één pan.

Ook op vakantie moet je lekker eten. En als je dan in een huisje, caravan of tent zit zul je ook moeten koken. Oké, je kunt alle keren uit eten gaan maar als koken je hobby is … Ik heb tijdens de vakantie alle dagen verschillende gerechten gemaakt. Soms op twee pitten maar ook regelmatig op één pit, met één koekenpan, één deksel en één spatel

Het kan dus gewoon en onderstaande gerechten is zo’n gerecht.

Het gerecht is tijdens de vakantie ook al gedeeld met onze vrienden, Annie en Luitzen. Zij waren ruim 1600 kilometer zuidelijker op vakantie. Via Polarsteps wisselden we dagelijks onze vakantiebelevenissen uit en ook zij hebben dit recept gemaakt en vonden het erg lekker. Wel hadden zij het aangepast omdat ze niet alles konden krijgen, maar ook dat is koken.

Aantal
4

Niveau
makkelijk

Tijd
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 portie
    kleine aardappels

  • 2 bossen lente-ui

  • haring of sardientjes
    uit blik
    (Uitgelekt 250 gram)

  • roomboter

  • olijfolie

  • peper en zout

  • dille

Bereidingswijze

  1. Was de aardappels en snij ze doormidden of eventueel nog kleiner. De stengels van de lente-ui snij je in stukjes van 3 cm. Het groene gedeelte wordt fijngesneden.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en doe hierin de aardappels en stengels van de lente-ui. Vul de pan met water tot de aardappels onderstaan en kook de aardappels en lente-ui net gaar in ca. 10 min. Giet het af en laat het even uitdampen.
  3. Zet de koekenpan terug en doe er een klont boter in met eventueel een scheutje olijfolie. Bak nu de aardappels en lente-ui nog even aan. Voeg de groene uiteinden van de lente-ui toe als de aardappels mooi bruin kleuren. Breng het op smaak met peper en zout.
  4. Haal ondertussen de vis uit het blikje en laat die even uitlekken. Verwarm de vis even mee tot deze warm is.
  5. Snij de dille fijn en strooi dit voor het serveren eroverheen.

Eet smakelijk

Rekening houdend met het feit dat sommige mensen niet echte visliefhebbers zijn, kan de vis natuurlijk ook vervangen worden door stukjes kip of gedroogde ham.
De kip of gedroogde ham bak je eerst in de koekenpan en zet het dan opzij. Dan kun je het recept van boven volgen en aan het einde verwarm je de kip of ham weer even mee.