Witte asperges met gevulde kipfilet en kaassaus

Aantal
2 personen

Niveau
gemiddeld

Tijd
45 Min

Ingrediënten

  • 10 witte asperges

  • 2 kleine kipfilet

  • 6 plakjes Italiaanse ham

  • 15 gr. pijnboompitten

  • 15 gr. basilicumblaadjes

  • 1 knoflookteen

  • 3-4 eetl. olijfolie

  • peper en zout

  • 2 eieren

  • 10 gr. roomboter

  • 10 gr. bloem

  • 125 ml. slagroom

  • 50 gr. gorgonzola

  • 25 gr. parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 200°C
  2. Was de asperges, snij het houtige onderste deel eraf en schil ze daarna vanaf de kopjes. 
  3. Maak pesto zelf of gebruik kant en klare pesto. Om de pesto zelf te maken hak je de pijnboompitten, basilicumblaadjes en knoflook tot een fijne structuur. Voeg hier langzaam olijfolie aan toe tot het een smeuïge pesto is geworden.
  4. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Snij de kip, in de lengterichting en aan de zijkant diep in. Vul de kip met de pesto en stukken buffelmozzarella. Vouw de kip dicht en omwikkel deze dakpansgewijs met 2 à 3 plakken Italiaanse ham. Leg de kip in een ovenschaal en bak deze in de oven in ca. 25 minuten gaar. De kerntemperatuur is dan 75°C en het witte vlees is nog mooi mals.
  5. Kook ondertussen de asperges in een grote pan met ruim koud water met een snufje zout en breng dit aan de kook. Laat het 5 minuten koken en draai dan het vuur uit. Laat ze nog 15 minuten met gesloten deksel nagaren. 
  6. Kook het eitje 5 minuten zodat de dooier nog net zacht is
  7. Voor de kaassaus maken we eerst een roux. Smelt de boter in een pannetje, roer de bloem erdoorheen en laat dit 2-3 minuten bakken. Voeg dan de slagroom of melk toe en roer dit tot er een egale saus is ontstaan. Kruimel de gorgonzola en geraspte parmezaanse kaas erbij en roer tot alles is gesmolten. Breng dit op smaak met peper en zout. Let op, er komt bij het opmaken nog wat peper op de saus.
  8. Leg de asperges op een bord. Giet de romige gorgonzolasaus erover en maal er nog wat zwarte peper over. Snij de kip doormidden en leg één deel bovenop de asperges, en het andere deel erachter. Leg het eitje ernaast en garneer het met wat basilicumblaadjes.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl