Zalm met tomaat en kappertjes

Aantal
4 personen

Niveau
makkelijk

Tijd
40 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 moten zalm

  • 8 kleine trostomaten

  • 4 lente-uitjes

  • 2 sjalotten

  • 2 tenen knoflook

  • 2 eetl. kappertjes

  • citroensap

  • dille

  • 300 gr. basmatirijst

  • 500 gr. boontjes

  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de boontjes schoon. Draad ze eventueel en snij ze in kleinere stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes en snipper de sjalot en knoflook. Snij de tomaat in vieren en halveer de partjes.
  2. Was de rijst totdat het water helder is en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing. Op deze manier krijg je een droge rijst.
  3. Kook in een tweede pan de boontjes in water met een beetje zout.
  4. Als de ui en bleekselderij glazig beginnen te worden schenk je er nog een scheutje olijfolie bij en voeg je de aubergine toe. Bak dit even goed door.
  5. Fruit de sjalot en lente-ui in een eetlepel olijfolie tot deze glazig zijn en voeg dan pas de knoflook toe en fruit deze even mee. Schep dit uit de pan en verwarm de pan goed. Bak de zalm even aan en draai het vuur dan laag zodat de zalm langzaam gaart. Schep halverwege het uienmengsel erbij en voeg de tomaat toe en laat dit langzaam pruttelen.
  6. Doe een eetlepel kappertjes erbij, een eetlepel olijfolie en voeg wat van het citroensap toe zodat het een lichtzure smaak krijgt. Breng het op smaak met peper en zout en voeg zo nodig nog wat citroensap toe.
  7. Kruid de zalm met peper, zout en de dille.
  8. Schep de rijst en de boontjes op een bord en leg de zalm erop. Roer het ui-tomatenmengsel nog even goed door en verdeel dit over de vier borden.
Heb je dit gerecht gekookt?
Deel hem dan met ons

Suggesties, vragen of opmerkingen:
geert@chefineigenhuis.nl